Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: Adevărul
Anul şi data apariţiei: 27-03-2013
Tematica: "minoritatea română" în județele Covasna și Harghita (cazul bentiței tricolore)
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: Florina Pop
Titlul articolului: Bentiţe tricolore şi la Cluj. „Tricolorul este un simbol al întregii naţiuni“
Numărul fotografiilor: 2
Acces online: https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/bentite-tricolore-cluj-tricolorul-simbol-intregii-natiuni-1_5152fa1600f5182b855728e3/index.html


Mai multe eleve de la Liceul „Onisifor Ghibu" din Cluj-Napoca au purtat miercuri, 27 martie, bentiţe tricolore la o scurtă ceremonie prin care s-a marcat împlinirea a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Cei 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România au fost marcaţi şi la... Eleve din clasele primare de la Liceul „Onisifor Ghibu" din Cluj-Napoca au participat miercuri, 27 martie, la un scurt ceremonial dedicat împlinirii a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România purtând bentiţe tricolore. Ele spun că au purtat acea bentiţă în semn de solidaritate cu eleva din Covasna, Sabina Elena. Şcolari din clasele mici au venit fie cu un tricolor la buzunarul de la piept, fie s-au înfăşurat într-o panglică tricoloră. Când au fost întrebaţi de ce s-au îmbrăcat astfel, copiii au răspuns pentru că sunt români. La Liceul clujean „Onisifor Ghibu" a avut loc un scurt ceremonial care a marcat împlinirea a 95 de ani de la Unirii Basarabiei cu România. La manifestare au participat primarul Clujului, Emil Boc, şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene. „Nu e nicio problemă prezenţa acelor bentiţe.Tricolorul este un simbol al întregii naţiuni. Fiecare îl poate purta fără ca altcineva să îl acuze. În Covasna, autorităţile nu au gestionat bine situaţia", susţine inspectorul şcolar general din Cluj, Valentin Cuibus.
Citeste mai mult: adev.ro/mkbo5r    
  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.